αποσύνδεση και επαναφόρτιση

Βρισκόμαστε στα μισά του 2020 μεταξύ της πανδημίας, μιας μαζικής οικονομικής ύφεσης και ενός γενικευμένου θυμού που τις περισσότερες φορές εκφράζεται με επιθετικότητα. Το να πούμε πως αυτή είναι μια δύσκολη χρονιά είναι ένας επιεικής χαρακτηρισμός. Όλα αυτά επηρεάζουν τον καθένα μας με διαφορετικό τρόπο αλλά μας αγγίζουν όλους βαθιά μιας και δεν υπάρχει κάποιος που δεν έχει επηρεαστεί -άλλος λιγότερο, άλλος περισσότερο- από όλα αυτά που συμβαίνουν.

Έχουμε δρόμο μπροστά μας μιας και αυτές οι πολυεπίπεδες κρίσεις δεν προβλέπεται να λυθούν μέχρι το τέλος του καλοκαιριού. Ο μόνος τρόπος για τον καθένα από εμάς να το αντιμετωπίσουμε με όσο τον δυνατόν σωματικά και ψυχικά υγιή τρόπο, είναι να κάνουμε την ξεκούραση και τη φροντίδα του εαυτού μας προτεραιότητα. 

Ξεκούραση δεν είναι μόνο ο ύπνος αλλά και ο χρόνος για να έρθουμε σε επαφή με τον εαυτό μας, τις σκέψεις μας. Να μας επιτρέψουμε να σταθούμε, να ηρεμήσουμε για να μπορέσουμε να μας ακούσουμε και να αξιοποιήσουμε την εσωτερική μας γνώση.
Τις περισσότερες φορές ψάχνουμε τη λύση σ’ένα πρόβλημά μας από το περιβάλλον, ενώ εάν σταθούμε λίγο με ηρεμία σε εμάς θα μας γίνει σαφές τι θέλουμε να κάνουμε. 

Το να αποσυνδεόμαστε συνειδητά από τους ‘θορύβους’ θα μας βοηθήσει και σε κάτι άλλο. Να γίνουμε περισσότερο ανθεκτικοί και να κάνουμε οικονομία δυνάμεων.
Καλό και ξεκούραστο Σαββατοκύριακο. 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s