Ημέρα της Γυναίκας

Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας βρίσκει το γυναικείο ζήτημα στο κέντρο της δημόσιας συζήτησης διεθνώς. Το κίνημα #MeToo, οι προσπάθειες περιορισμού δικαιωμάτων όπως η πρόσβαση στην άμβλωση, οι γυναίκες του Ιράν και της Ουκρανίας αλλά και οι συμπολίτισσές μας που δεν έχουν πολλές επιλογές λόγω οικονομικών προβλημάτων, είναι θέματα για τα οποία τα τελευταία δύο χρόνια μιλάμε καθημερινά.

Αυτό είναι πολύ θετικό γιατί για να επιλύσουμε ένα πρόβλημα πρέπει πρώτα να το έχουμε περιγράψει και στη συνέχεια να το έχουμε συζητήσει διεξοδικά.

Όμως, ενώ οι γυναίκες προστατεύονται θεσμικά σε χώρους όπως η εργασία περισσότερο από ποτέ, την ίδια στιγμή υπάρχουν και εκείνοι που έχουν γίνει καλύτεροι στο να διατηρούν και να αναπαράγουν τις ανισότητες.

Αυτό, απαιτεί μεγαλύτερη και επί της ουσίας αλληλεγγύη αλλά και εμπιστοσύνη στους θεσμούς. Σε όποιες επιχειρήσεις δημόσιες και ιδιωτικές υπάρχουν ειδικοί δεν πρέπει να διστάζουμε να τους συμβουλευόμαστε ενώ η σημασία του να συνεργάζονται οι επιχειρήσεις και οι οργανισμοί με ειδικούς θα πρέπει να θεωρείται σήμερα αυτονόητη.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s